Als ik kijk naar deze wereld, naar hoe wij samenleven, wat wij er met elkaar van maken, denk ik vaak dat ik het zo graag anders zou willen zien. Hoe ik daar verandering in zou moeten brengen, dat weet ik zo één, twee, drie ook niet.
Wat ik wél weet is dat er voor mij twee werelden zijn. De wereld buiten mijzelf en een wereld in mijzelf.
Vanuit deze plek, die ik voor mijzelf gevormd heb uit een behoefte aan vrede, schoonheid, harmonie en liefde, ontstaat mijn werk. Het is de plek waar het veilig is om te ontdekken en te onderzoeken om van daaruit tot vernieuwende beelden te kunnen komen.

Ondanks dat mijn beelden een vertaling zijn van mijn innerlijke verlangens gebruik ik vaak al bestaande vormen. Een al bestaande vorm kan zoveel meer zijn dan dat ene waarvoor het gebruikt of voor aangezien wordt. Dit gegeven houdt mij bezig in mijn werk. Ik probeer vanuit een bestaande vorm totaal andere beelden te creëren door de vorm een nieuwe betekenis te geven. Door bijvoorbeeld de vorm te versnijden of er andere vormen aan toe te voegen.
Door de verandering van het bestaande materiaal naar klei krijgt een vorm al een totaal andere uitstraling. Ook kleur kan een vorm een totaal ander karakter geven.

In het algemeen ontstaan mijn objecten of beelden vanuit het bezig zijn en vanuit mijn enthousiasme over de vormen om mij heen en over het leven zelf.